Vem är Jessika

Vi alla har en story som har präglat oss på ett eller annat sätt. Men vi är så mycket mer än vår historia och vi ska inte låta en händelse stämpla vilka vi är och vad vi kan åstadkomma!

Låt din story vara din drivkraft framåt

Under hela min uppväxt så har jag alltid haft starka minnen kopplat till mat. När jag vaknade upp på helgerna hemma i huset, så var det inte av en väckarklocka. Det var doften av mat. Jag älskade att kolla på och framför allt smaka när pappa gjorde alla sina långkok i köket. Det var alltid såser gjorda från grunden och mustiga grytor, soppor och en hel del finska råvaror, då mina föräldrar är gamla torghandlare och specialiserade på finska delikatesser.

Maträtter för mig är inte bara något gott, utan det är även starka minnen. Farmor gjorde ofta matlådor till mig när jag gick dansgymnasiet på Fryshuset och hade flyttat från Dalarna till Stockholm som 16-åring. Det var hennes sätt att berätta att hon fanns där för mig även i storstaden tre timmar bort. Min älskade farmor gick tyvärr bort för några år sedan. Mitt sätt att ha henne med mig än idag är genom hennes recept, som jag lagar när jag saknar henne lite extra mycket eller vill bli påmind om mina första steg in i ett mer självständigt liv som 16-åring.

Som 16-åring ville jag satsa på dansen, så från det lilla köket i en liten by hemma i Dalarna begav jag mig helt ensam till Sveriges huvudstad och Fryshusets gymnasium för att ta steget. Under gymnasietiden blev jag antagen till The Voice Streetdance Team och fick uppträda i globen på ”The last bounce” år 2010, som var den första renodlade dansshowen utspelad i globen. Jag medverkade i hiphop EM i Slovenien 2012 och började sedan på den internationella streetdancelinje vid Åsa folkhögskola. Jag reste så ofta jag kunde och tävlade en del i andra länder.

Allt resande gav mersmak, och jag vidareutbildade mig som TRAC Diplomerad Resekonsult på Frans Schartau Handelsinstitut i Stockholm. Jag blev den första elevrepresentanten i reseorganisationen PATA Sweden Chapter (Pacific Asia Travel Association) och fick åka med på en studieresa med några utav Skandinaviens bästa resekonsulter till Seoul i Sydkorea. Förutom PATA, så satt jag även som styrelserepresentant i reseorganisationen SKÅL Stockholm och åkte till Rom för att representera Sverige tillsammans med några från styrelsen.

Men, det var min LIA (Lärande i Arbete) i Thailand som förändrade min syn helt på resebranschen. Jag blev förälskad i destinationsutveckling och att få vara med och bygga upp nya hållbara upplevelser, hitta det unika på en destination och göra skillnad från grunden tillsammans med passionerade, drivna och genuina människor. Detta arbete gjorde jag som styrelserepresentant i TEATA (Thai Ecotourism and Adventure Travel Association) och jobbade främst med Community based tourism på den thailändska landsbygden. Under mitt arbete i Thailand fick jag komma in som ”turistens åsikt” och utvärderade upplevelserna och avslutade min resa med teamet på Bangkok food tours, som erbjuder guidade matturer i Bangkoks alla coola hörn.

Den matiga och dansanta resan, ledde mig senare fram till ett arbete som destinationsutvecklare i Sörmland på Stua med en tematisk inriktning inom mat, där jag idag jobbar i ett verksamhetsuppdrag som heter Stolt Mat i Sörmland.

Det är en gedigen resa och detta är bara en bråkdel av allt. Men hela denna resa, varje steg, varje erfarenhet och varje val. Har lett mig till detta arbete som egenföretagare på Jessikasstory. Du är varmt välkommen att fortsätta följa min resa framåt och se vilka stopp och erfarenheter vi tillsammans samlar på oss längs vägen!

Jag är redo, är du?

%d bloggare gillar detta: